Bonnierveteranen skriver roman om Bonniers

Björn Vingård (som jag är bekant med privat) är en riktig tidningsveteran. Han har bland annat varit chefredaktör för Damernas värld, Resumé, Allt i hemmet, Sköna hem, Allt om mat, Året runt och Vi i villa. Nu har han skrivit sin första bok.

Drömfabriken – bakom kulisserna beskrivs som en roman om Bonniers, men som Björn sa på pressträffen, han har inte hittat på mer än nödvändigt. Däremot har han uppfunnit en karaktär, Astolf Erixson så han skriver inte självbiografiskt. Det är 60-tal och mediebranschen förändrades från mossig till het. Astolf får jobb inom Bonniers och blir fast.

Drömfabriken – bakom kulisserna av Björn Vingård kommer ut den 31 augusti 2011.

Jag är som sagt bekant med Björn, och jag har jobbat inom Bonnierkoncernen, så jag ser verkligen fram emot att få läsa den här!