Hejda dej, Lotta!: Viveka gör entré

Bok: Hejda dej, Lotta!
Författare: Merri Vik (Ester Ringnér-Lundgren)
Förlag: B. Wahlströms förlag
Sajt: Wikipedia om författaren

Hejda dej, Lotta! tar vid ungefär en vecka efter förra boken. Lotta bestämmer sig för att storsatsa på skolan, som hon gör då och då. Men först ska hon gå på den traditionella dansen hos Tant Bernhardina. Lotta är uppspelt förstås, det är ett av få tillfällen hon kan träffa Paul. Tyvärr blir det inte riktigt så kul som väntat, kvinnan som kommer bli Lottas stora rival, Viveka, är på festen. Viveka är tjusig, säker, kvinnlig och extremt tydlig med att hon vill ha Paul. Lilla Lotta blir förstås osäker och hamnar i skymundan.

Musikbandet Pantrarna kommer till stan och Giggi tycker de ska gå dit i studiesyfte. Det hela går naturligtvis inte så lugnt till som de tänkt sig, och äventyret slutar med att Lotta får gå hem till Lockige Fridolf för att förklara sig.

14

Betyg:
Som vanligt fastnar jag för konversationer, och när Paul och Lotta dansar en sur dans med ett mycket syrligt samtal skrattar jag högt. I övrigt tycker jag inte att det är en jättebra bok, men eftersom Viveka introduceras här är det en viktig bok.

betyg