Säg hej till Kiboko

Mitt favoritdjur (förutom katter) är flodhästen. 2007 tillbringade vi några dagar vid Grumeti River i Serengeti, Tanzania. I floden härskade flodhästen, detta mäktiga, och livsfarliga djur (flodhästen är egentligen växtätare, men eftersom den har så stort gap händer det att den råkar äta upp människor av bara farten. Flodhästen gillar heller inte att bli störd och dödar människor som badar, tvättar osv bara för att de stör.) som fångade mitt hjärta.

Vi har inte särskilt mycket prydnadssaker hemma (förutom några katter), men två flodhästar har det blivit. De står i bokhyllan. När jag bad sambon, som är grafisk formgivare, att ta fram ett utseende för I min bokhylla fick jag Kiboko som logga. Kiboko betyder Flodhäst på Swahili och har ju dessutom en ”bok” i sitt namn. Alltså helt perfekt för en person som faktiskt har flodhästar i sin bokhylla.

Kiboko