Från ”svårt att komma in” till ”svårt att lägga ifrån mig”

Bok: En sång från havet
Författare: Katherine Webb
Recensionsexemplar från Historiska Media

Zach äger ett galleri på fallrepet. Han är skild och hans fru har just flyttat till USA med deras dotter. Han har skrivit kontrakt med en förläggare gällande en biografi över målaren Charles Aubrey som levde och verkade några decennier i början av 1900-talet. Själv äger Zach tre tavlor av målaren vilka han värdesätter högt. Han tror också att målaren spelat en aktiv roll i hans farmors liv.

Zach har svårt att komma igång med boken och beslutar sig därför för att besöka den lilla byn i södra England där målaren hyrde ett hus ett par somrar före andra världskriget. Väl där träffar han två kvinnor, den drygt åttiåriga Dimity Hatcher och Hannah.

Därefter får vi följa dels Dimitys liv under den tid som Aubrey bodde i byn. Hon hade en mycket nära kontakt med Charles Aubrey och hans familj. Dels utspelar sig boken i nutid där Zach intervjuar Dimity och börjar umgås med Hannah.

Bokens tyngdpunkt ligger på Dimitys liv, upplevt av henne själv. En fantastisk historia som innehåller både passion och mysterier. På slutet vävs allt samman, Zach, Hannah, Charles Aubrey och Dimity.

Jag hade lite svårt att komma in i boken men efter ett tag blev jag fascinerad och hade svårt att lägga ifrån mig den.

betyg