Äntligen en läshörna (som går att använda)

Jag tycker att det går lika bra att läsa överallt och behöver inte någon särskild plats. Är jag inne i boken läser jag i sängen, vid köksbordet och i soffan lika gärna som på en stökig tunnelbana eller stående i badrummet medan jag borstar tänderna. En ”läshörna” är alltså inte viktig för mig. Men mysig! 

Förutom soffan ordnade vi tre fåtöljhörnor när vi flyttade in. En Barcelonastol med fotpall bredvid kakelugnen i sovrummet, en (bädd)fåtölj i kontoret och en skinnfåtölj under snedtaket på övervåningen. Men så mycket läsning har inte kunnat ske där: det har inte funnits något ljus. 

Lampor är svårt i vår familj. Redan i förra lägenheten letade vi snygga golvlampor, så vi har varit på jakt sedan 2008. Men så såg vi lampan med stort L för någon månad sedan. Lite googlande och så var det bara att vänta (mycket billigare på nätet än i butik). Och nu har två av de tre fåtöljhörnorna bra läsljus. Och vi har två nya läshörnor!

Läshörnan i sovrummet invigdes i söndags