Vilken skiva, Lotta!: pantrar och ödlor i snöstormen

Bok: Vilken skiva, Lotta!
Författare: Merri Vik (Ester Ringnér-Lundgren)
Förlag: B. Wahlströms förlag
Sajt: Wikipedia om författaren

Det är dags för sportlov. Varken Lotta eller Giggi ska ”till fjällen” (som att det skulle vara en självklarhet?) utan stannar hemma i stan.

Helgen före lovet gör Lotta och Giggi en utflykt till Hillerbo. De fastnar i en snöstorm och det ser riktigt mörkt ett tag innan de hittar en gård. Självklart blir de inbjudna och får stanna över natten (det blev man på 50- och 60-talen). Huset tillhör Linn Arki, en upptäcksresande som gjort många turer till Afrika, med ”pippi på djur”. Överallt finns uppstoppade pantrar, krokodiler, ödlor och andra varelser till Lottas stora skräck.

Lotta och Giggi blir snabbt vänner med Linns brorsdotter Anja, som hatar djuren lika mycket som Lotta och flickorna blir inbjudna att tillbringa sportlovet på gården.

Väl där tar det förstås inte lång tid innan Lotta börjar röja undan djuren så Anja ska få fira en födelsedag utan djur. Resultatet blir krokodiler under mattor, en tiger med plommonstop och en panter i en snödriva.

7

Betyg:
En annan av mina favoriter, och även den här har börjat få lösbladssystem. Flera gånger kommer sambon in i rummet och undrar varför jag skrattar högt. Mitt svar blir ”Lotta!”. Det är helt enkelt en rolig bok.

betyg