Årets första recensioner!

Jag är ju helt galet långt efter med recensioner. Planen är att beta av många, men jag har lärt mig att inte lova något här :), men här kommer ett gäng i alla fall.

Bok: Supernova
Författare: Marika King
Förlag: Damm förlag

Landsortstjejen som pluggar, flyttar till Stockholm och dras in i en galen värld av jobb, otrohet, stress och extrem press. Hur länge kan det hålla? En av mina favoriter från 2014!

betyg

1

Bok: Fyren mellan haven
Författare: M.L. Stedman
Förlag: Massolit

Australien efter första världskriget: ett spädbarn spolas upp på en enslig ö och fyrvaktaren och hans hustru behåller barnet. Flera år senare förstår de vidden av vad de gjort. Bra, bra, bra! En av de böcker som jag minns bäst från 2014.

betyg

Bok: Björndansen
Författare: Roslund & Thunberg
Förlag: Piratförlaget

Under början av 90-talet härjade ett gäng bankrånare som fick namnet Militärligan. Detta är en roman, men en av författarna, Thunberg, är bror till rånarna. Jag är för ung för att komma ihåg Militärligan, och jag tror att boken är lite bättre om man kommer ihåg vad som hände.

betyg

2

Bok: Den bekymrade byråkraten
Författare: Kristina Ohlsson
Förlag: Piratförlaget

Debattbok om migrations- och integrationspolitik. Det är en personlig skildring, vilket gör den mer levande än vad en debattbok kanske brukar vara. Men, inget som stannat i mitt minne.

betyg

Bok: Och så levde de lyckliga
Författare: Lucy Dillon
Förlag: Bonnier pocket

Två väninnors liv på brittiska landsbygden. Jag har ju läst Lucy Dillon förr, och de är helt ok, men för långa. Jag har inga problem med långa böcker, men de flesta skulle må bra av hårdare redigering. ”Trevlig” blir omdömet.

betyg

3

Bok: Älskade krig
Författare: Johanne Hildebrandt
Förlag: Natur & Kultur

Sara, känd från tv, behöver ombyte. Hon tar ett uppdrag, att hitta företagsledaren Magnus. i Irak. Min största känsla efter att ha läst ut Älskade krig var tyvärr besvikelse. Den är inte på något sätt dålig, men jag hade förväntat mig så mycket mer.

betyg

Bok: Hustrun
Författare: A.S.A. Harrison
Förlag: Massolit

”Hustrun är en mästerligt konstruerad psykologisk roman” skriver Adlibris. Nej, det är en seg bok med rätt platta karaktärer.

betyg

Bok: Inga kelgrisar, inga styvbarn
Författare: Cia Sigesgård
Förlag: Kalla kulor

Ett hyreshus, en trappuppgång. Mycket mycket ondska. Inget jag tycker att du behöver springa och köpa, men absolut läsvärt.

betyg

Bok: Varför kom du hit?
Författare: Julia Svanberg
Förlag: Månpocket

Colombia, backpackers, knark, mord och trafficking. Julia Svanbergs debut är ok, men inte mer.

betyg

4