Låna & Läs med Akademibokhandeln

Under några år har jag (Monica) gått med i Låna & Läs. Från första september till sista augusti kan man genom att betala 399 kr få tillgång till totalt 55 böcker under ett år. Man går in på en Akademibokhandel, tar hem en bok, läser, och lämnar tillbaka samt tar en ny bok. Den sista boken får man behålla.

Det har varit en blandning av kända och kanske mindre kända författare. Men i år blev jag lite besviken. Jag läser mycket och blandar gärna (för mig) nya författare med ”gamla”. Försöker också läsa recensioner och artiklar om nyutkomna böcker. Men av de författare som presenteras i årets katalog kände jag inte igen många. Därför tänkte jag först hoppa över detta år men ändå, kanske inte? Istället för att börja med de jag trots allt känner igen så tänker jag att jag går i bokstavsordning. Och verkligen försöker ta till mig och läsa varje bok med öppna ögon. Kanske hittar jag nya favoriter.

Det blir nog så i alla fall. Jag älskar ju att läsa. Måste ha minst en bok på gång och då känns Låna & Läs som ett bra alternativ. Jag kan ju inte alltid köpa nya böcker. Bokhyllorna räcker inte till.