Något skaver …

Bok: Mina drömmars land
Författare: Manne Fagerlind
Förlag: Damm förlag

Recensionsexemplar från Damm förlag

Manne Fagerlinds första roman gick ju hem hos mig. Jag är fortfarande imponerad av att en roman om alzheimers kan bli så intressant. När Mannes nya bok Mina drömmars land damp ned i brevlådan såg jag verkligen fram emot att läsa den. Tyvärr tycker jag inte att den höll samma klass som den första. Inte dålig på något sätt, men inte alls lika bra.

manne-fagerlind-minadrommarsland-omslag

Joseph är illegal invandrare i Sverige. IT-entreprenören Henrik jobbar på en ny mjukvara för ansiktigenkänning, speciellt bra att ha om samhället vill jaga illegala. Genom Lotta, Henriks fru, korsas Josephs och Henriks vägar …

Ämnet är minst lika intressant och viktigt som i Fagerlinds första bok. Men det är något som inte riktigt griper tag i mig. Jag kan inte sätta fingret på det, men något skaver.

betyg