Kortrecensioner: bröllop, afghansk släktsaga, kärlek

Bok: Ja! Allt om bröllop – från frieri till morgongåva
Författare: Magdalena Ribbing
Förlag: Bokförlaget DN

Vi ska gifta oss i november och denna bok fick jag av en kompis. Tips och råd, men också historia och beskrivningar. Kul att läsa, och jag kommer säkert slå upp saker i den då och då de kommande månaderna.

betyg

Bok: Och bergen svarade
Författare: Khaled Hosseini
Förlag: Wahlström & Widstrand

En släktsaga av den älskade författaren som skrev Flygande drake och Tusen strålande solar. Jag gillade de två böckerna mycket, men Och bergen svarade lyckades jag inte ens ta mig igenom. Skrev om min besvikelse i en Facebookgrupp jag är med i, och fick kommentarer om att jag borde härda ut och läsa klart i alla fall, att den är betydligt sämre än de andra men ändå läsvärd. Och jag kämpade verkligen men gav upp när jag hade sextio sidor kvar. Då orkade jag helt enkelt inte mer.

betyg

Bok: Egenmäktigt förfarande – en roman om kärlek
Författare: Lena Andersson
Förlag: Natur & kultur

Alla älskar historien om Ester och hennes tragiska kärlekshistoria. Alla hyllar författarens språk. Storyn är väl ok, men jag tycker det känns som att författaren suttit med ett synonymlexikon för att kunna stapla så många ”svåra” ord som möjligt på varandra.

betyg

Bok: Porrkungen – den osannolika historien om ett svenskt porrimperium
Författare: Thomas Sjöberg
Förlag: Lind & co

Reportagebok om Berth Milton och hans porrimperium. Tyvärr helt utan flyt. Jag läste inte ens klart.

betyg