Tre snabba

Tre kortrecensioner!

Bok: Det du inte såg
Författare: Patrik Sjöberg & Markus Lutteman
Förlag: Norstedts

När den här boken kom 2011 slog den ned som en bomb: Patrik Sjöberg hade blivit sexuellt utnyttjad av sin tränare, den världsberömda och högt ansedda Viljo Nousiainen. Jag är helt ointresserad av sport, men är det något jag ändå har lite koll på är det friidrott. (Det blir så om en har en bror som var en riktig friidrottskalenderbitare när en växte upp). Sjöbergs historia är intressant, förstås, och handlar om så mycket mer än hans relation till Viljo. Läsvärd!

betyg

Bok: Ögonblick som förändrar livet
Författare: Annika Östberg
Förlag: Ekerlids

Annika Östbergs story har alltid fascinerat mig. Svenskan som var med när hennes pojkvän dödade en polis och som satt i amerikanskt fängelse i många år. Jag har tidigare läst boken om henne (Sorgfågel: Annika Östberg berättar sitt liv av Lena Katarina Swanberg) men nu även boken hon själv skrivit. Den är inte på något sätt fantastisk, den håller inte riktigt ihop och hade verkligen behövt ett hårdare redaktörskap, men det är intressant, och för att upprepa mig själv, läsvärt.

betyg

Bok: Jellicoe Road
Författare: Melina Marchetta
Förlag: X Publishing

”En av de bästa ungdomsromanerna” har den här kallats. Jag ser hyllningar om den överallt. Och jag kunde inte ens komma igenom den …

betyg