Förvirrad av augustprisnominerad

Bok: Lex bok
Författare: Sara Kadefors
Förlag: Lilla piratförlaget

Recensionsexemplar från Lilla Piratförlaget

Lex
Jag inser själv att jag har fel. Läser recension på recension om Lex bok av folk som älskar den. Och nu är den nominerad till Augustpriset. Men. Jag. Gillar. Den. Inte.

Ja, den är modern (handlar om en tjej som startar en blogg som blir jättestor).
Ja, den är roligt skriven. Ja, den är populär. Vissa tycker säkert att den är viktig.

Jag tycker att den är otydlig. Huvudpersonerna går i trean på gymnasiet och är alltså 19 år. Jag tycker att de beter sig som 14. Och vem ska läsa boken? ”Genre 15+” skriver förlaget. Vill 15-åringar läsa om 19-åringar? Läser 19-åringar ungdomsböcker?

Jag är förvirrad. Men jag älskar t-shirten som kom med bokpaketet.

betyg