Bokmässan dag 4: fem seminarier och en bok

Fem seminarier och en köpt bok blev Bokmässans sista dag.

Sagan om Isfolket – ljudbok på Storytel med Julia Dufvenius
En sommar när det var extra regnigt och myggigt på landet i Härjedalen hittade jag morfars hög med Sagan om Isfolket. Jag läste och fastnade och köpte senare på mig även Sandemos två uppföljarserier. Jag har inte läst böckerna sedan dess, men lockades av seminariet. Och det var bra. En riktigt bra och proffsig intervjuare (fick dock aldrig koll på vem han var) ledde samtalet med skådespelerskan Julia Dufvenius, som läser in Isfolket som ljudbok hos Storytel.

Lotta Bromé och Lill-Babs pratar om sin bok Barbro
Lotta Bromé och Lill-Babs har tagit fram en fotobok med kortare texter om Lill-Babs liv. Jag har aldrig lyssnat på Lill-Babs musik, men alltid gillat henne som person. Jag gillar henne inte mindre efter dagens seminarium. Bok inköpt och väldigt fint signerat.

Upptäcksresan som livsprojekt
Bea Uusma är illustratör, författare, läkare och Andréexpeditionsexpert. Jag är tyvärr rätt allergisk mot Andréexpeditionen efter att ha läst Strindbergs stjärna, en bok jag håller bland de absolut sämsta jag läst. Men följde med sambon och tur var det. Bea brinner verkligen för ämnet och kan förmedla det. Ett av de bästa seminarierna vi var på under mässan.

Bea Uusma om Expeditionen #bokmassan

Barnbruden med Anna Laestadius Larsson
Ett seminarium vi fick ”på köpet” när vi väntade (sittpaus!) på nästa snack.

Från Holmes to Sherlock
Mattias Boström är en riktig ärkenörd inom flera områden, och stolt över det. Precis som det ska vara! Han anses som en av världens (? Skandinaviens sa intervjuaren Fredrik Belfrage, men det låter inte rätt) främste experter på Sherlock Holmes. Han kan sitt ämne, han brinner för det, och han kan förmedla det. Bra avslutning på Bokmässan 2013!