Bokmässan söndag: bra seminarier, linslus, tågkaos med avec

Söndagen kan sammanfattas med ”bra seminarier, linslus, tågkaos med avec”.

Vi vaknade lite stressade, vi hade ju seminariekort och kände att vi inte alls utnyttjat dem som vi borde. Så söndag blev seminariedag och vi lyssnade på Marcus Samuelsson hos DN, Fadersmord med Carina Bergfeldt, Hovjournalistik då och nu, Sjövall Wahlöö och Mitt positiva liv.

Söndagen

Samuelsson pratade om sin nya bok, en memoarbok med matinslag, intressant! Men det blev inget bokinköp. Direkt efter det fokuserade vi på kvinnomisshandel tillsammans med Carina Bergfeldt som har skrivit en roman på temat. Carina jobbar tillvardags på Aftonbladet och hennes podradio från i somras är något av det bästa jag hört. (Du kan lyssna här).

Expressens Johan T Lindwall och den härliga historikern Christopher O’Regan diskuterade hovjournalistik då och nu. Spännande, men lite för ouppstyrt. Jag gillar verkligen O’Regan, men han behöver hård moderering. Piratförlagets VD Ann-Marie Skarp förde ett samtal med Maj Sjövall. Jag har inte läst en enda Sjövall/Wahlöö-bok (!) men fick höra mycket intressant om hur paret träffades, hur de jobbade tillsammans och motiven med böckerna.

Andreas Lundstedt, känd från Alcazar, har släppt en bok (med Cecilia Blankens) om sitt liv som hiv-positiv och hur destruktivt han reagerade på sjukdomsbeskedet. Det var mycket känslor och fick till och med höra lite acapellasång. Men tyvärr hade Andreas ingen koll på tiden så det kändes som att minst häften av snacket var kvar när tiden tog slut.

Precis som förra året lyckades jag hamna framför en tidningsfotografs lins. Det blir lätt så om man umgås med min pappa. I år tillhörde kameran Aftonbladet.

Pappa och jag på Bokmässan

Så lämnade vi mässan för i år (hotell för 2013 redan bokat!) och efter en lyxlunch tog vi tåget hem till Stockholm. Förseningar uppstod förstås, men vi firade av mässan ståndsmässigt med en glas rödvin bistron.