Finns inte på kartan: för många stories

Bok: Finns inte på kartan
Författare: Carin Hjulström
Förlag: Månpocket
Officiell sajt: Bokförlaget Forums författarsida

Det är dags för praktik för studenterna på JMG (journalisthögskolan i Göteborg). Frida Fors, 23, har önskat sig Aftonbladet eller Expressen, men blir tilldelad en lokalredaktion på Smålandsbladet. Pojkvännen, den allsmäktige, coola får förstås Aftonbladet.

Väl framme i Bruseryd upptäcker Frida att hon får klara sig själv, hennes handledare är sjukskriven för utbrändhet och chefen super. Samtidigt får Peter bildbyline i Aftonbladet redan första dagen. När Frida skriver lite för obehagliga sanningar i tidningen får hon dessutom hela bygden mot sig, inklusive tidningens ägare.

Betyg:
En låg trea tycker jag att Finns inte på kartan är värd. Förstår faktiskt inte alls hur Carin Hjulström kunde tilldelas Studieförbundet Vuxenskolans författarpris för den här boken. Någonstans läste jag (kommer tyvärr inte ihåg var, så kan inte länka) åsikten att Finns inte på kartan innehåller för många olika stories, och det håller jag med om. Det finns alldeles för många sidospår som borde ha rensats bort innan boken gick till tryck. Om något år kommer jag inte ha en aning om vad den här boken handlar om, men känslan den lämnar kvar är ändå ”en vänlig, småtrevlig bok”.

betyg