En frustrerad bibliotekarie håller monolog

Bok: Kod 400
Författare: Sophie Divry
Förlag: Sekwa

Recensionsexemplar från Sekwa

Kod 400 syftar till en kod i Deweys decimalklassifikation som bibliotek använder för att kategorisera böcker. (I alla fall i Frankrike där boken utspelas. Enligt Wikipedia är Sveriges folkbibliotek på väg att gå över till detta system).

En bibliotekarie håller en monolog om sitt liv och sakta rullas en rätt tragisk historia upp. Genom hennes berättelser om böcker, författare och biblioteket inser vi att hon är undanskuffad, både i arbetslivet och privat. Hennes enorma passion för böcker lyser igenom, men hon passar även på att få ur sig mycket frustration.

Jag tyckte tyckte Kod 400 var lite svår att ta till sig, framförallt på grund av hur den var satt. Att läsa den var verkligen som att bli utsatt för någon som håller en monolog. Visst förstår jag greppet, men för mig blev det bara svårläst. Trots det har boken stannat kvar i mitt minne som en fin liten bok.

betyg