Ve och fasa! Decemberböcker i juli

Trodde jag började komma ikapp med recensionsskrivandet, men upptäckte att jag missat några böcker jag läste i december. Ve och fasa! De kommer här.

Bok: Niceville
Författare: Kathryn Stockett
Förlag: Månpocket

Niceville delar verkligen människor i två delar, i alla fall de jag pratat med. Vissa säger saker som ”en blivande klassiker” medan andra tycker att den är förutsägbar och enkel. Jag ligger väl någonstans däremellan. Inget mästerverk, men läsvärd.

betyg

Bok: Babbeldrottningen i New York
Författare: Meg Cabot
Förlag: Norstedts

Jag läste den här i december, men upptäckte idag att jag inte skrivit om den. Och jag kommer inte ihåg att jag ens läst den. Jag kan absolut uppskatta chick-lit och tycker att det är tråkigt att det är en genre som fått så dålig aura men eftersom jag inte ens kan komma ihåg den här kan den inte ha varit särskilt bra. Någon av er som läst den?

betyg

Bok: Singel på nytt
Författare: Plum Sykes
Förlag: Prisma

Chick-lit kan vara bra, som sagt. Den här: inte så bra, för att citera Sean Banan. Rika kvinnor skiljer sig. Och passar på att sprida en ganska trist kvinnosyn. Men jag kommer i alla fall ihåg den. 🙂

betyg

Bok: Livet deluxe
Författare: Jens Lapidus
Förlag: Wahlström & Widstrand

Jag gillar Jens Lapidus serie och precis som många andra tycker jag att del tre är den bästa. Det är inte bara historien som går vidare och utvecklas, karaktärerna, språket och författaren gör det också.

betyg