Härliga Romskildringar – och lite Paris

Bok: De imperfekta
Författare: Tom Rachman
Förlag: Månpocket

Recensionsexemplar från Månpocket

Noveller är inte riktigt min grej, men jag lockades av titeln, omslaget och att boken skulle utspela sig i Rom. Troligen ”hjälpte” det också att alla noveller handlade om samma gäng människor och samma arbetsplats.

Det tog ett tag för mig att komma in i handlingen, bland annat för att den första novellen utspelades i Paris, medan jag ju valt boken för att den skulle handla om Rom. Detta, och att jag hade ganska förväntningar gjorde mig besviken på De imperfekta. Å andra sidan fanns det förstås saker jag tyckte om också, skildringarna av Rom och att alla noveller faktiskt inte slutar lyckligt.

En bok jag kan rekommendera, men den är inte fantastisk.

betyg