Skurk eller hjälte? Fortfarande oklart

Bok: Felicia försvann
Författare: Felicia Feldt
Förlag: Weyler förlag

Jo, jag har också läst den här extremt omtalade boken. Jag är inte särskilt imponerad.

Jag har absolut ingen relation till Anna Wahlgren. Mina föräldrar pratade aldrig om hennes uppfostringsmetoder när jag var liten (Barnaboken kom när jag var tre år), jag har inga barn, jag har aldrig läst något av Anna Wahlgren. Hon är varken hjälte eller skurk för mig.

Efter att ha läst boken vet jag fortfarande inte om Anna Wahlgren är en hjälte eller skurk. Troligtvis en vanlig människa som begått en hel del misstag. Samma sak gäller förstås dottern Felicia Feldt.

När det gäller boken då? Handlingen har ni alla förmodligen koll på, Felicia beskriver sin uppväxt och hur den påverkat henne. Jag tycker att boken var väldigt grund, ett hastverk. Att jag läste ut den på mindre än två timmar berodde inte bara på att jag läser snabbt …

betyg