Pehrson har fått till bra, intressant bok utan att vara för djupgående

Bok: Familjen Kennedy, en amerikansk dynasti
Författare: Lennart Pehrson
Förlag: Historiska Media

Recensionsexemplar från Historiska Media

Det finns några händelser som skett där jag alltid kommer ihåg exakt vad jag gjorde när de inträffade. En av dem är mordet på JF Kennedy. Jag var tio år och satt i köket och gjorde läxor med radion på. Plötsligt fick jag höra att Kennedy var skjuten. Jag rusade till mamma som var i ett annat rum och
berättade. Hon blev lika chockad hon. Därefter satt vi som klistrade vid TV:n resten av kvällen.

Därför var det mycket intressant att läsa denna biografi över J F Kennedy och hans familj. Historien börjar med patriarken, Patrick Kennedy, som emigrerar till USA från fattigdomens Irland.

Boken är indelad i tre delar där den första handlar om de äldre familjemedlemmarna. Varje kapitel lägger tyngdpunkten på en medlem i familjen, modern, fadern, de olika syskonen.
Författaren går vidare med del två där man får läsa om Kennedys presidentid och familjen som vuxna. Till slut del tre som riktar in sig på barn och barnbarnen i dynastin.

Jag tycker om information man får, sättet boken är skriven på samt stilen som författaren har. En bra, intressant bok om man vill veta mer men ändå inte fördjupa sig allt för mycket om familjen Kennedys liv.

betyg