Förtrollerskan från Florens: en förtrollande saga som inte passar mig

Bok: Förtrollerskan från Florens
Författare: Salman Rushdie
Förlag: Albert Bonniers förlag
Officiell sajt: Random Houses författarsida

Salman Rushdie har ett väldigt rikt, utsvävande språk. Miljö- och personbeskrivningarna är många och mycket detaljerade. Storyn är extremt fantasirik och känns som en saga för vuxna. Problemet är bara att jag gillar ett rakt språk. Jag tycker att för långa miljö- och personbeskrivningar är tråkiga. Jag gillar inte sagor. Ni förstår att jag hade vissa problem med boken.

Eftersom den här boken var månadens bok i min bokcirkel hade jag en deadline. och ärligt talat; utan en deadline hade jag inte läst ut den. I söndags hade jag kommit till sidan 38 och dessa 38 sidor hade tagit mig en vecka att läsa. I onsdags hölls bokcirkeln och jo, jag hann klart, men det var kämpigt och jobbigt.

Jag förstår att Salman Rushdie är en välkänd författare, och om jag var kritiker på en tidning skulle jag bedöma den efter andra kriterier. Men nu, på min alldeles egna bokblogg, är mina kriterier annorlunda. Den här boken gav mig varken avkoppling eller glädje. Å andra sidan väckte den inga samhällsfrågor till liv heller. Den gjorde mig varken upprymd, upprörd eller intresserad. Jag vile bara bli klar.

Betyg:
Jag har debatterat detta betyg med mig själv. Förtrollerskan från Florens är en bra bok, men jag gillar den inte. Och när min reaktion när jag läst ut den är lättnad, ja, då får betyget bli en tvåa.

betyg