Overkligt. Men Du gamla, du fria är bäst hittills

Bok: Du gamla, du fria
Författare: Liza Marklund
Förlag: Piratförlaget

Recensionsexemplar från Piratförlaget

Redan i april skrev jag om Liza Marklunds nya. Då skrev jag att ”jag har läst alla böcker om Annika Bengtzon, och tycker väl lika mycket om dem som om alla andra deckare. Men det är alltid kul med en ny bok i en serie.” Precis så tycker jag nu också.

I denna nionde bok om Annika Bengtzon är hon tillsammans med maken Thomas igen, och tillbaka på sin gamla tidningsredaktion. Samtidigt som Annika nystar i en serie kvinnomord blir Thomas kidnappad under en tjänsteresa till gränsen mellan Kenya och Somalia.

Det upprättas en sambandscentral i Annikas sovrum och hon börjar se över sina tillgångar för att ta med en lösensumma till Afrika. Det känns overkligt till tusen, och jag hoppas att Sverige agerar mer professionellt om/när liknande situationer uppstår. Men jag gillar det. (Storyn alltså, inte Sveriges agerande). Karaktären Annika Bengtzon är någon jag aldrig uppskattat, hon är för mycket för mig, men ändå gillar jag den här bäst av alla böcker om Annika Bengtzon.

betyg