Glada hälsningar från Missångerträsk: jag saknar rimligheten

Bok: Glada hälsningar från Missångerträsk
Författare: Martina Haag
Förlag: Piratförlaget

Recensionsexemplar från Piratförlaget

Boken handlar om systrarna, Lotta och Nadja, men den senare får ta mest plats i storyn. Nadja är närmare 45 år och längtar intensivt efter ett barn. Hon kan själv inte få barn utan adoption är enda möjligheten. Tyvärr är hon singel vilket gör det svårare att adoptera. Samtidigt har hennes syster Lotta, som bor i Missångerträsk, problem i sitt äktenskap. De båda beslutar sig för att hjälpa varandra.

Nadja åker upp till Missångerträsk och tar hand om Lottas svärfar medan Lotta och maken åker på kärlekssemester. I utbyte ska Lotta kontakta en av sina vänner som är ungkarl och ordna en dejt mellan honom och Nadja för, förhoppningsvis, fortsatt äktenskap. Förvecklingar uppstår förstås.

Jag tycker boken känns som en skröna, en osannolik historia. Jag svårt för denna typ av berättelse, jag vill gärna att en handling som denna bygger någotsånär på rimlighet.

betyg