Fast i ett plan utan böcker

Varje år kring vår årsdag (den 3/11) åker vi någonstans. Det har varierat mellan en helg i Gävle och en vecka i New York. Förra året var vi en vecka på landet. Igår åkte vi till Riga och här ska vi vara ända till på lördag.

Eftersom flygresan endast är 45 minuter lång hade jag ingen bok i handbagaget, bara Aftonbladets Härligt hemma och Expresens Leva & Bo (tack G!). Läste ut dem i perfekt tid inför landningen. Men så landade vi inte.

Riga var inneslutet i dimma, ropade kaptenen, efter att ha försökt landa tre gånger. Så planet körde istället 30 minuter till Vilnius, i Litauen. Där blev vi sittande inne i planet i två och en halv timme innan vi fick flyga tillbaka till Riga igen. Men vad gör man i ett plan så länge? Kvällstidningsbilagorna var sönderlästa och någon bok hade jag ju inte med mig. Då kom jag på Ipaden. Fylld med böcker! 195 sidor av Camilla Läckbergs Änglamakerskan senare kände jag ”älskade e-bok” (och tackade Adlibris som sålde boken för 69 kr för ett tag sedan).