Toppen, Lotta!: orimligheten, orimligheten

Bok: Toppen, Lotta!
Författare: Ester Ringnér-Lundgren
Förlag: B. Wahlströms förlag

Paul gör illa armen och hamnar på sjukhus. Där blir det dags för trubbel mellan Lotta och Paul igen och för en gångs skull beror det ganska mycket på Paul. På väg hem från sjukhuset fastnar Lotta, Giggi och Kajsa, som kör bilen, i en snöstorm och får uppleva en intressant natt.

32

Jag brukar ju bli lite lätt trött på Lottas förmåga att klanta sig i relationen med Paul och därför blir jag lite glad av att Paul är den som är mest korkad den här gången. Något jag också kan störa mig på i Lottaböckerna är att de är för orimliga. Lotta får nu läsa i tidningen att Paul gjort illa armen. Varför står det i tidningen? Varför har ingen ringt Lotta? Varför måste Paul ligga på sjukhus för en skadad arm? Tur att boken i övrigt är bra, det räddar upp det hela.

betyg