Bokmässan är orsaken till att I min bokhylla finns

Detta är ett inlägg i en bloggstafett tillägnad Bok- och biblioteksmässan i Göteborg. Längst ned i inlägget hittar ni länkar till alla andra deltagare.

Det här bloggen fyller strax ett år. Den 29 september 2010 skrev jag första inlägget. Sedan dess har det blivit 261 inlägg och 92 lästa böcker. Men varför pratar jag om bloggen när det ska handla om Bokmässan? För att det var Bokmässan som födde bloggen.

I inlägget Vad ska du bli när du blir stor, publicerat den 1 oktober 2010, skrev jag att jag svarade ”jag ska jobba på bokförlag” på den frågan när jag var liten. Så blev det inte (än i alla fall!), men i hjärtat har böckerna alltid funnits kvar. Trots det har jag har aldrig besökt bokmässan.

2010 var det extra jobbigt, när jag insåg att jag kände ett fyrtiotal människor som åkte dit. Både familj, vänner och bekanta. Till slut sköt jag bort undanflykterna. Även om jag inte arbetar i bokbranschen kan jag i alla fall verka i den. Så föddes planerna på att åka på Bokmässan 2011. Och bloggen I min bokhylla.

Nu är det sex dagar kvar. Sen åker jag – och I min bokhylla – på vår första bokmässa. Jippi!

Detta är ett inlägg i en bloggstafett tillägnad Bok- och biblioteksmässan i Göteborg där följande bloggar deltar: