Hur väljer man egentligen bok?

Hur väljer du vilken bok du ska läsa? Genom att följa topplistor? Få tips från andra (bloggar, Facebook, artiklar, fikarummet osv)? Gillar en författare och köper en bok så fort en ny släpps? Vackra eller intressanta omslag eller titlar?

Jag väljer nog ganska blandat. Är jag i en fysisk butik blir det mycket omslag och titlar. En härlig titel kan få mig att falla pladask. Ganska sällan följer jag tips från andra. Tvärtom kan jag bli lite anti. När ALLA bokbloggar läser Knausgård blir jag ointresserad (av samma anledning har jag fortfarande inte sett Fucking Åmål). Jag kollar sällan upp topplistor, men eftersom jag gärna handlar böcker i Konsumkön blir det nog en hel del sånt.

Självklart letar jag efter specifika böcker också. Av en författare, eller, oftare, i en genre. I min ena bokcirkel väljer olika medlemmar böcker varje gång och det blir ofta böcker jag aldrig skulle ha läst annars. Som bokbloggare får jag många recensionsexemplar. Oftast har jag valt vilka själv, men urvalet görs bland böcker jag inte alltid skulle ha tittat åt annars.

Hur gör du?