Malin från Skaftnäs: bättre i tidningen än i bokform

Bok: Malin från Skaftnäs
Författare: Malin Wollin
Förlag: Piratförlaget

Recensionsexemplar från Piratförlaget

Boken består av en samling krönikor som tidigare publicerats i Aftonbladet, Amelia samt en del nyskrivet material. Hon skriver humoristiskt om sitt liv som fotbollsfru och flerbarnsmamma. Som en röd tråd går hennes tankar i boken till hur Kristina från Duvemåla, som hon beundrar och ser som kvinnornas kvinna, hade det i situationer där barnen inte vill äta, bråk mellan syskonen, alla leksaker som finns i hemmet och annat som hör välfärden till, på gott och ont.

Malin från Skaftnäs

Jag har svårt för krönikor i bokform. Blir lite för mycket. Annars läser jag alltid hennes krönika i Aftonbladet, även om jag, 58 år och med utflugna barn, inte direkt är rätt målgrupp. Gillar hennes sätt att beskriva sitt liv, hennes författarstil. Undrar dock lite hur mycket som är ”hittepå”.

betyg