Djävulens fjäder: seeeeeeg

Bok: Djävulens fjäder
Författare: Minette Walters
Förlag: Albert Bonniers Förlag

I Sierra Leone i Västafrika blir fem kvinnor brutal mördade och tre unga rebellsoldater arresteras för brottet. Den brittiska journalisten Connie Burns tror inte de är skyldiga och börjar nysta själv. Snabbt kommer hon fram till att det är den mystiske och grymme mannen hon stöter ihop med hela tiden som är den skyldige.

Tvår år senare ser hon samme man i Irak. Hon blir kidnappad och när hon släpps vägrar hon låta sig intervjuas och läkarundersökas. Istället hyr hon ett hus på den engelska landsbygden. Men inte ens där är hon säker …

Djävulens fjäder

Detta är min första Minette Waltersbok, och jag blir inte sugen på att läsa fler. Storyn är intressant och bra, och författaren har ett spännande grepp där man får veta mer och mer om vad som skedde under kidnappningen under bokens gång, men den är alldeles för seg. Jag läser snabbt och är van vid att flyga genom böcker. Nu fick jag tröska mig fram.

betyg