Mina tips till dig som ska till Bokmässan

Snart händer det! Årets stora händelse för bokvärlden närmar sig. Det är förstås Bokmässan jag pratar om. Vi åker för tredje gången, och vi är där torsdag-söndag.

Mina tips inför mässan:

– Ha bekväma skor. Man går väääääldigt mycket och mässgolv är inte särskilt mjuka.

– Se till att ha dricka och hudsalva med dig. Det är sjukt torr luft på mässan.

– Välj en smart väska. Och tänk på att vad som är bra för andra kanske inte är bra för dig. Förra året fick jag hur många tips som helst om ryggsäck, och jag kan inte tänka mig något värre. Andra har dramaten eller kabinväskor. Några har tygpåsar. Jag har en Patagonia Lightweight Travel Courier Bag. Viks ihop och blir ett litet paket när den inte används, väger ingenting, har flera smarta fack och är ergonomiskt designad.

– Var inte för ambitiös, du kommer inte hinna allt du vill så dra ned på förväntningarna redan innan så blir du inte besviken.

– Boka in tid för att ta det lugnt på kvällarna! Visst, är du en mingelgalning ska du förstås passa på, men man behöver lite andningspauser också.

– Varje år har jag sagt att jag ska ta ledigt på måndagen efter mässan, efter fyra intensiva mässdagar är man helt slut när man kommer hem på söndagskvällen, Men varje år händer samma sak: jag inser att jag inte vill ”slösa” en semesterdag på att vara hemma och vara trött. Så jag jobbar direkt. Tipset blir väl att det är skönt att vara ledig, om man kan …

– Och ja, du kommer shoppa. Om du inte är extremt principfast. Det är inte jag.

Min smarta väska
Patagonia